Начало/ Събития / А.С.А.К.Б. среща на тема "Официална маса"
Принтирай     Добави във фаворити       размер на шрифта [ a+ ] [ a- ] [ a ]

А.С.А.К.Б. среща на тема "Официална маса"

30.04.2011
видяна 2754

   На 29 Април 2011 г. в деня на Сватбата на годината се проведе пролетната среща на „сватбарите” от АСАКБ. Отново си имахме увлекателна тема и още по-увлекателен лектор.

  Носителят на множество награди за най-млад сомелиер и наш своеобразен домакин бе Слави Райчев.

Той ни разказа най-подробно детайли за всички изисквания, правила и етикет при сервирането и подреждането на официална маса. Какво би трябвало да е поведението на обслужващия екип по време на събитието, какви задължителни и препоръчителни помощни средства трябва да използват, какъв е реда при сервирането на ястията и кои напитки се съчетават най-добре с различните блюда. Като с тази тема леко открехна завесата за една бъдеща тема при срещите на АСАКБ а именно, „Какви напитки са подходящи за всяко отделно ястие, най-добрите съчетания и избор на меню за едно празнично събитие като сватбата.”

  Ако трябва да бъда честна в нито един ресторант в София не съм видяла сервитьор, който да спазва всички изисквания, които изброи Слави. А относно етикета и поведението на сервитьорите може би са се спазвали само по време на вечерята на сватбата в Бъкингамския дворец същият ден J

 Докато ни обясняваше различните видове подреждане на прибори, чаши, чинии и допълнителни елементи, нашият домакин ни демонстрираше аболютно всичко, за да бъде ясно на всички, кое е правилно и кое не. Показа ни и най-различни начини за сгъване на салфетки, за полиране на прибори и чаши, за правилата при сервиране и отсервиране от масата.

  За мен тази среща беше изключително полезна, защото отсега нататък ще знам точно какво да изисквам от ресторантите и персонала, с които ми се налага да работя. С нетърпение очакваме следващата си среща със Слави Райчев и обещаната от него тема.

  А темата за следващата среща на АСАКБ ще бъде: „Обичаи и ритуали при смесени бракове”. Този път нашият гуру по темата ще бъде Ади Цанова, която е имала не една и две срещи с младоженци от различни националности и се надяваме тя да сподели с нас най-интересните случки, обичаи и ритуали, които й се е налагало да организира :-)
  Срещата ще се проведе на 26 Май 2011 г. от 10.30 часа на „нашето си” място: ADI’
S COOK & BOOK.

Йоана Томова.

 

 
 

 
 Всички права са запазени. 2009 | RSS