Начало/ Статии / Що е то БЛАГОДАРНОСТ и има ли тя почва у нас?
Принтирай     Добави във фаворити       размер на шрифта [ a+ ] [ a- ] [ a ]

Що е то БЛАГОДАРНОСТ и има ли тя почва у нас?

12.12.2013
видяна 1198

   На края на всяка година всички си правят равносметка за изминалата... Какво е свършил и какво не е успял, как е минала годината, била ли е успешна? Такива мисли разбира се спохождат и мен, но покрай тях си задавам и други въпроси. Мисля си и за хората, с които ме е срещнала работата ми, тези с които сме имали общи проекти, клиенти, колеги...
  Не веднъж след дадено събитие съм намирала начин да им благорадя за добре свършената работа, за съдействието и за добре прекараното време заедно. Тази година не прави изключение, срещнах се с много и различни хора, с голяма част от тях станахме приятели, което е повече от прекрасно, тъй като когато го има личния момент и уважение винаги работата върви безпроблемно.
Искам да изпозлвам случая да благодаря на вскички, които бяха до мен и през тази година и направиха така, че всяко едно събитие да се превърне в празник. Списъка е дълъг така, че имайте търпение :-)

   Ади, ти си вдъхнвение за всички, които те познават, ти караш караш хората да вярват в себе си и да дават най-доброто, на което са способни. Насърчаваш ги да мечтаят и да сбъдват мечтите си. Благодарна съм, че живота и работата ни събра и съм щастлива, че мога да те нарека мой приятел!

   Аничка, моята дясна ръка, без теб нито една сватба, нямаше да изглежда по начина, по който искам да изглежда. Благодаря ти,че си до мен вече толкова години и ме търпиш, и ме разбираш само с поглед. Това е безценно. Знам, че винаги мога да разчитам на теб и независимо колко е сложно или тежко някое събитие ти си там до мен и осигуряваш спокойтствието ми, когато аз съм кълбо от нерви в сремежа си всичко да бъде наред и в крайна сметка клиента да остане доволен! В редките случаи, когато се е налагало да направя сама някоя сватба ми е било адски трудно и скучно без теб, Надявам се да ми се налага отново :-)

  Ице, защо не съм те открила по-рано не знам! Ти си наистина много талантлив човек! Всяко твое видео е произведение на изкуството и съм щастлива, че съвместните ни проекти се увеличават! Освен професионалист ти си и много свестен, и търпелив човек, а това ти качество в ден като сватбения, когато всички са с максимално обтегнати нерви е незаменимо! Ако се раздаваха Оскари за сватбени филми,  без съмнение ти щеше да си лауреат във всички категории! :-)

  Симон, най-лудият фотограф, който познавам. Толкова различен и уникален, всяка снимка разкава история, а всяка фотосесия е приключение както за младоженците, така и за хората около тях продължавай в същия дух, за да я има наистина и „различната сватбена фотография”!

  Любо, най-талантливият фотограф, които се надявам съвсем скоро да се нареди до най-големите имена в сватбената фотография. Никой ме може да запечата по-добре онова , което сме сътворили. Аз вярвам в теб и съм сигурна, че те чака бляскава кариера! :-)

  Музика за ушите и душата... Dj ПацоЮри, и Стиви- готини, забавни и големи професионалисти. Не веднъж съм казвала, че може би най-важният човек на сватбата е ди-джея. Благодаряние на вас всички наши сватби се помнят дълго, като „най-големият купон , на който са присъствали гостите”

    Боби, най-прекрасните цветя, с които съм работила. Най-накрая намерих доставчик, на който мога да разчитам!

  И не на последно място моят железен екип: Марти, Сашо, Мариела, Ради, Ива  и Еми, без вас съм за никъде. Благодаря ви , че ви има и сте винаги до мен. С такъв екип нито едно събитие не може да ни се опре, независимо дали е за 5 или 500 човека. Благодаря ви, че ме търпите дори когато аз самата не мога,ОБИЧАМ ВИ!

  Накрая искам да изкажа своята благодарност и на всички наши клиенти , които ни се довериха през изминалата година. Благодарение на вас и вашите мечти, ние можем да се развихрим и да покажем най-доброто, на което сме способни. Бъдете здрави и не спирайте да мечтаете, ние сме насреща и ще се радваме отново да ви бъдем полезни!

  Всъщност, ако трябва да бъда максимално искрена, едната от причините да напиша тази статия е продиктувана от факта, че хората явно не умеят да бъдат благодарни. Това важи са всички сфери на живота. Забелязала съм, че когато някой е доволен рядко намира време, за да изкаже благодарността си на хората, които го заслужават. Нашият бизнес не прави изключение. 
На всяка първа среща с клиентите аз казвам, че ще направя сватбата, ако ми обещаят, че след това ще ми изпратят една- две снимки: на булката с букета, на някоя украса или на младоженците. От една страна това е начин да обогатявам портфолиото и галериите си, но от друга това е повода, да ми напишат два реда, дали са останали доволни, какво са харесали и какво не. Обратната връзка е най-важният елемент от общуването с клиенти, особено в сферата на услугите. Това е начина ние да ставаме все по-добри и да повишаваме качеството на услугите си.

  За мое огромно съжаление хората, които са изпълнили обещанието си се броят на едната ми ръка. Не знам какво е обяснението на останалите, но е факт, че след като събитието е отминало, те забравят или нямат време, или не знам...
Силно се надявам, че тази тенденция ще се промени с течение на времето и хората ще станат по-добри и ще намират начин, време и сили, да казват по едно „Благодаря” на хората, които с месеци наред са се ангажирали  и са съпреживавали този най-важен за тях ден!

  Тук искам да споделя с вас няколко реда написани от моите булки, които наистина са ми сгрявали душата и заради които продължавам да се занимавам с този прекрасен, но не лек занаят!

Съни:
„Едно огромно благодаря за прекрасните аранжировки които направи и помоща която ни указа в този важен за нас ден!
 Водени от любовта си един към друг, решихме да се бракуваме пред Бога и да се веселим с нашите приятели. 
Знаехме какво искаме, знаехме как да постигнем мечтана от нас атмосфера, обстановка, сватбен ден.
 Но вдичко това нямаше да е възможно без твоята намеса. 
Ти даде живот на нашите идеи и осъществи желанията ни. Още веднъж - БЛАГОДАРИМ ТИ. 

ПС: с ръка на сърцето мога да кажа, че от всички "доставчици" или по скоро лица,обвързани по някакъв начин със сватбата ни, ти беше единствената с която комуникацията течеше бързо, и ненатоварващо, а крайния резултат не само беше съгласно оферта ами даже и надмина "договорката" ни.”

.....
Петя и Петко:
Здравей, Йоана!

От сърце ти благодарим за прекрасната ни сватбена украса! Всичко беше
страхотно, а залата направо не можехме да я познаем като я видяхме!!!
От малиновите панделки през цветята и камъчетата до букета беше просто
великолепно и допринесе безкрайно много за настроението на нас и
гостите ни :)
Желаем ти да продължиш да твориш с все толкова голямо вдъхновение и да
правиш хората щастливи!
С пожелания за хубава седмица,
Петя и Петко

 .....
Деница:
Здравей Йоана,
Исках само да ти благодаря за чудесната украса, която ни беше подготвила! Всичко беше много красиво и стилно, а гостите ни останаха очаровани от цветята и украсата в хотела! Веднага щом имам снимките от фотографа, ще ти изпратя няколко.
И аз, и родителите ни, сме изключително доволни от това, което сътвори за нашия ден!
Топли поздрави и всичко най-най-хубаво!
Деница
..... 
Теодора:
Zdravei Joana,

Cvetqta bqha strahotni! S udovolstvie bih Vi preporuchala :)
......

С пожелание за Весели Коледни и Новогодишни празници оставам искрено Ваша:

Йоана Томова

joanatomova-team

 
 Всички права са запазени. 2009 | RSS