Начало/ Сватби / Пролетни булчински букети
Принтирай     Добави във фаворити       размер на шрифта [ a+ ] [ a- ] [ a ]

Пролетни булчински букети

19.02.2013
видяна 1572

     Когато избират датата за Големия Ден последното нещо, за което мислят младоженците и в частност булките е от какви цветя ще бъде букета или цялостния декор на сватбата им. По тази причина не веднъж съм се сблъсквала с пролетни булки, които искат букет от есенни цветя, есенни булки, които си мечтаят за момини сълзи, фрезии, лалета и т.н.
     С напредването на генетиката и селекцията вече наистина има много повече варианти да се осигурят видове цветя извън обичайният им сезон за цъфтеж, но има и такива, които просто няма как да ги накарате да цъфнат ноември например, независимо от коя точка на света сте решили да ви ги доставят.
   От друга страна, когато искате даден вид цвете извън сезонните, трябва да сте наясно, че цената му ще бъде поне 3-4 пъти по висока от обичайната.
   Един прост пример: любимите на всички булки божури в България цъфтят през май, най-късно до средата на юни и са на цена между 0,50лв. и 1,50лв. за 1 брой. Ако обаче искате вносен божур цената му в определени дни стига и до 9-10лв. за един брой - и това са цените на борсата. т.е. умножете тези цени по две и си представете един скромен букет от 9 божура, колко би струвал във и извън сезона му. 
    Друг елемент от декорацията, за който е добре да помислите е в какви цветове да бъде. Пролетта е най богатият на багри и цветове сезон, затова не се ограничавайте в един или два цвята, а покажете пъстротата му!
   Ето някоолко предложения за пролетни булчински букети, които да ви помогнат при избора и съчетаването на видове цветя и цветове за вашата сватба.
Бяло, жълто, оранжево, прасковено, розово, зелено съчетани по безброй начини. Лалета, фрезии, минзухари, момини сълзи, ириси, нарциси, рози, кокичета, божури- избора е толкова голям, че би било престъпление да не изпозлвате цялото това изобилие!

spring wedding

 
 Всички права са запазени. 2009 | RSS